Gebakken perziken en abrikozen met sausje van rosé

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Halveer de perziken en abrikozen en verwijder de pit. Snij ze vervolgens in drie of vier partjes. - Snij de munt- of citroenmelisseblaadjes in reepjes. Hou enkele blaadjes opzij voor het garnituur. - Splits het vanillestokje in de lengte. Schraap de vanille (de zwarte zaadjes) eruit en voeg bij de suiker. Leg de partjes fruit in een kom en strooi er de suiker over. Roer om tot de suiker mooi verdeeld is. Verhit de zonnebloemolie. Voeg het fruit en de walnoten toe en laat een drietal minuten bakken. Roer af en toe om. Blus met de roséwijn en voeg de reepjes munt- of citroenmelisseblaadjes toe. Laat even koken. Laat afkoelen op een frisse plaats. Breng het fruit op kamertemperatuur. Verdeel het over de borden en lepel er wat saus over. Heerlijk met een bolletje citroensorbet. Werk af met een blaadje munt of citroenmelisse.
- U kan de saus ook warm serveren. Verwarm ze op een matig vuur. Vervang de roséwijn door een appelsausje met gember: Rasp een stuk gember (ongeschild) van ± 4 cm en pers dit goed uit om 1 eetl. sap te bekomen. Meng dit met 2 dl appelsap.

Gebakken perziken en abrikozen met sausje van rosé is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rosé Piscine
10 min Snack
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde biefstukspies
15 min + 3 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept