Gebakken pladijs met Ganda Ham en hazelnoot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Knolselder pellen. Een viertal dunne lapjes afsnijden en in fijne draadjes snijden. Frituren op 150°C tot ze goudbruin zijn.
- De knolselder opzetten (in water) met een fijngesneden ui en aardappel. Laten garen tot vocht is uitgekookt, daarna pletten met een vork.
- Water met een scheut azijn aan de kook brengen.
- Een supervers eitje breken in het kookvocht, zachtjes laten garen tot het wit van het ei is gestold.
- De 2 grote pladijsfilets insnijden halfweg de binnenkant. Een plakje Ganda ham in de plooi plaatsen met fijngeplette hazelnoten. Dichtplooien en aankleuren in een pan. Bedekken met aluminiumfolie om uitdroging te vermijden.
- Op het bord de warme stoemp schikken, daarop het pocheerde eitje en bedekken met de gefrituurde knolselderdraadjes, alsook enkele reepjes Ganda Ham. De pladijs naast de stoemp plaatsen en oversausen met de bakboter.
- Afwerken met bieslook.

Gebakken pladijs met Ganda Ham en hazelnoot is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept