Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes afzonderlijk voor de garnituur. Snij de ui in ringen. Snij de appelen in gelijke blokjes. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag. Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in de wok en roerbak de diepgevroren scampi's gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout. Verwijder het vrijgekomen vocht en haal de scampi's uit de wok. Verhit opnieuw 1 eetl. bakolie en bak de rode ui en de stukjes appel gedurende 2 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak gedurende 3 min. Giet er de kokosmelk en de kerriesaus over en laat nog 2 min. doorkoken. Voeg de scampi's en de geroosterde cashewnoten toe en laat nog even mee opwarmen. Werk af met enkele takjes koriander en dien onmiddellijk. Serveer er Thaise rijst bij.

Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept