Gebraden kip met geuze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat in deze boeter de stukken gevogelte een tiental minuten stoven. Neem de kip, snijd ze in stukken en kruid met peper en zout. Laat in de braadpan de spekreepjes en de uisnippers in een klontje boter bruin bakken. Neem ze uit de pan en zet opzij. Voeg er miremix van de fijngesneden sjalotten, wortelen en het gehakte knoflookteentje aan toe. Overgiet met 0,5 liter geuze, laat inkoken. Begiet opnieuw met een 0,5 liter geuze en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat een half uur stoven op een laag vuurtje. Doe de stukken in een andere braadpan. Laat het braadvocht lichtjes inkoken, voeg er de spekreepjes, de uitjes, de sjalotten en de gebakken champignons aan toe. Bind de saus met een lichte bloemboter. Voeg voor het opdienen de room toe. Gepast kruiden.

Gebraden kip met geuze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Konijn met Geuze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romig witloofsoepje, afgewerkt met een vleugje Geu
0 min
Bekijk recept
Romig witloofsoepje, afgewerkt met een vleugje Geu
0 min
Bekijk recept
Pompoensoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept