Gebraden konijn met sjalotten en aardappelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Meng in een kom de wijn met de peper en het zout. Voeg 4 eetlepels olie, de tijm, de look en de laurierbladeren toe. Leg de stukken konijn erin. Zet 1 uur opzij, op een koele plaats. Dep de stukken konijn droog. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Laat de stukken vlees aan alle kanten mooi kleuren. Zet opzij. Fruit de sjalotten ongeveer 2 minuten. Zet opzij. Voeg de resterende olie toe. Sauteer de aardappelen gedurende 2 minuten. Zet opzij. Leg de stukken konijn, de sjalotten en de aardappelen in een rechthoekige schaal. Voeg de marinade en de rozemarijn toe. Laat 40 minuten in de oven braden. Als de stukken konijn te donker kleuren, dek dan de schaal af met aluminiumfolie. Verdeel het konijn, de sjalotten en de aardappelen over de borden. Overgiet met het braadvocht. Bestrooi met de verse kruiden. Serveer dit gerecht met een gemengd slaatje op smaak gebracht met notenolie.

Gebraden konijn met sjalotten en aardappelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept