Groentetaart met brie (vegetarisch)

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi het fillodeeg. Maak de worteltjes, de asperges en de broccoli schoon. Snijd de groenten in stukjes. Kook de groenten in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Pers het teentje knoflook erboven uit. Klop de eieren los met de room, de cognac, zout en peper en roer het sjalotje erdoor. Bestrijk 2 lage taartvormpjes (doorsnede ca. 15 cm) met gesmolten boter. Bekleed elk vormpje met 3 vellen fillodeeg; laat het deeg over de rand hangen. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en leg nog 2 vellen in de vorm. Bestrijk die ook met boter. Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4). Schenk het eimengsel in de taartvormpjes. Schep de groenten en de noten erin. Leg de plakjes brie over de vulling. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling en bestrijk ze nog een keer met gesmolten boter. Bak de taartjes in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Groentetaart met brie (vegetarisch) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-kaascasserole
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentetaart met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met verse geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept