Groentetaart met spek en abdijkaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
- Snij het spek in stukjes en bak ze krokant in een antiaanbakpan. Haal uit de braadpan en zet opzij. - Bak de diepgevroren bospaddestoelen heel even in het braadvocht van het spek: zo krijgen ze meer smaak. - Snij de abdijkaas in staafjes. - Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler, de helft van de abdijkaas, tijm, oregano, paprikapoeder, cayennepeper en nootmuskaat. Kruid met peper en zout.
Voorbereiding
(5 min. + 45 min. in de oven) Bedek een taartvorm (? 28 cm doorsnede, 4 cm hoog) met hetdeeg (het papier mag eraan blijven). Verdeel de diepgevroren spinazie, het spek en de bospaddestoelen over de taartvorm. Bewaar enkele hoedjes van de paddestoelen voor de versiering. Giet er het eimengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Leg er zonne-straalsgewijs de overblijvende staafjes abdijkaas op en versier met de paddestoelhoedjes. Schuif de taart in een voorverwarmde oven (200 ?C) en laat 4

5. min. bakken. Afwerking Laat 5 min. rusten en haal uit de vorm. Dien op met een salade van fijngesneden veldsla, witloof en kerstomaatjes. Ook lauwwarm smaakt deze taart overheerlijk! Tip Serveert u de taart als aperitiefhapje, snij dan in vierkantjes van 4 op 4 cm. Hebt u de taart vooraf klaargemaakt? Warm ze dan op in de microgolfoven (3/4 kracht, 5 min.) of in de warme oven (10 min., 190?C).

Groentetaart met spek en abdijkaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelblokjes met abdijkaas
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
50 min Snack
Bekijk recept
Focacciasandwich met rucola en abdijkaas
15 min
Bekijk recept
Pasta met bacon en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentetaart met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met verse geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept