Grootmoeders kletskoppen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de suiker met de boter romig. Kneed er de bloem, 2 eetlepels water, het amandelschaafsel en het kaneelpoeder door. Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een knikker. Bestrijk een warme bakplaat met een beetje boter en verdeel de balletjes met een tussenruimte van circa 10 cm over de bakplaat. Druk ze met een natte vork iets plat en bak ze in de voorverwarmde oven (180 ºC) in circa 6 minuten donkerbruin. Neem de bakplaat uit de oven, haal de kletskoppen na 1 minuut met een plat mes van de plaat en leg ze over een schone lege fles (of deegrol), zodat ze een ronde vorm krijgen. Doe dit snel want zodra de kletskoppen afkoelen zijn ze niet meer te vormen. Als ze hard en afgekoeld zijn, serveert u ze met een toefje slagroom. Heerlijk bij de koffie.

Grootmoeders kletskoppen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladekoffiepotjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Notentrio van Suzanne en Ester
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikvlaflip met sinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJshartjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept