Groenteroomsoep met waterkers en gerookte zalm

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(20 min.) Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en roer om. Laat even stoven en voeg 1 L water toe. Kruid met peper en zout en breng weer aan de kook. Voeg na 15 minuten de waterkers toe en de in stukjes gesneden gerookte zalm. Laat 1/2 min. meekoken en mix de soep zeer fijn. Roer in een soepterrine de eidooier los in de room en giet er de soep bij. Roer goed om. Proef en breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout. Tips Een roomsoep verwarmen is nogal delicaat (mag niet meer koken!). Toch kan u ze meestal voor een groot deel vooraf bereiden: tot en met het mixen van de soep, zodat u ze nog enkel moet afwerken met de room en eidooier. Toch een uitzondering voor deze soep met waterkers: de soepgroenten koken in de bouillon kan vooraf. Het toevoegen van de waterkers en zalm doet u het best op het moment zelf.

Groenteroomsoep met waterkers en gerookte zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept