Gewokte mie met paprika, doperwtjes en ei
3 sterren op basis van 4 stem(men)
- Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikastukjes 3 minuten. Voeg de roerbakgroenten en de doperwtjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
- Klop het ei snel los. Voeg aan de roerbakgroenten toe en roer tot het ei is gestold.
- Roer vervolgens 1/2 dl water en de boemboe door de groenten in de wok. Schep dan de mie en de hamblokjes erdoor en roerbak nog 2 minuten.
- Schep de gewokte mie met paprika en roerei in diepe borden of kommen. TIP: - Vervang de mie nestjes door Chinese eiermie of woknoedels (volg de bereidingswijze op de verpakking)."}}