Glühweintaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en giet bij de speculaaskruimels. Meng goed door elkaar en druk het mengsel in de springvorm tot een bodem van gelijkmatige dikte. Doe de port in een pannetje samen met de suiker en de specerijen. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe. Schil de oranje schil van de sinaasappel en voeg ook aan de port toe. Laat dit geheel tot de helft inkoken. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Zeef de portsiroop en voeg de uitgeknepen gelatine er aan toe. Sla de slagroom lobbig. Schep de kwark er doorheen en roer vervolgens de enigszins afgekoelde portsiroop door het mengsel. Giet dit kwarkmengsel in de springvorm op de speculaasbodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

Glühweintaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker