Gratin op z’n vlaams

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen snijd in dunne schijfjes. Reinig de prei en snij in fijne stukjes. Snij de spekreepjes in stukjes, bak aan, voeg de prei toe en laat een weinig meestoven. Vet een vuurvaste ovenschotel in, leg er afwisselend een laag aardappelschijfjes en een laag prei met spek in. Kruid de lagen met peper,zout en muskaatnoot. Bestrooi de schotel met de kaas. Giet er de room over en plaats de schotel 1 uur in een voor verwarmde oven van 200°C.Werkaf met enkele stukjes spek en fijn gesneden bieslook

Gratin op z’n vlaams is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept