Snijd de aardappelen heel dun en bak de plakjes in olijfolie, neem uit de pan en houd deze apart. Bak in dezelfde pan de aubergines welke ook in dunne plakjes gesneden zijn. Haal aubergines uit de pan en voeg opnieuw een beetje olijfolie toe. Bak hierin de in repen gesneden kipfilet. Kruiden met peper en zout.Doe dit alles in een vuurvaste schaal om en om (schuin op mekaar) de plakjes, aardappel, aubergine en de reepjes kip. Snipper een ui en strooi dit op de schotel.Verkruimel de feta en verdeel deze over de schotel. Bestrooi rijkelijk met tijm en plaats het geheel 30 min in een hete oven.Maak intussen een saus door een ui te fruiten, voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en voeg een 3/4 blik gepelde tomaten toe. Roer dit alles goed door en laat doorwarmen, voeg 2 kruidnagels toe, zwarte peper en zout toe. Laat dit alles goed doorwarmen zodat de kruiden er goed intrekken.Haal de schaal uit de oven en verdeel de saus over de schotel en plaats alles nog een 5 minuten in de oven.