Breng de melk met daarin de slagroom en het vanillestokje aan de kook en laat dit mengsel op een klein vuurtje zo’n 15 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het melkmengsel. Roer hierna 50 gram suiker en het griesmeel door het melkmengsel en laat dit mengsel al roerende circa 4 minuten koken. Week vervolgens de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Los dan de uitgeknepen gelatine op in het warme griesmeelmengsel. Laat dit mengsel iets afkoelen en verdeel het daarna over 4 met water omgespoelde puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in 3 à 4 uur opstijven in de koelkast. Breng het bessensap met daarin de resterende suiker aan de kook. Roer tot slot 1 1/2 theelepel aardappelmeel los met een beetje warme bessensap en bind hiermee de overige bessensap. Serveer de puddinkjes met bessensap.