Griesmeelpudding met bessensap

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk met daarin de slagroom en het vanillestokje aan de kook en laat dit mengsel op een klein vuurtje zo’n 15 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het melkmengsel. Roer hierna 50 gram suiker en het griesmeel door het melkmengsel en laat dit mengsel al roerende circa 4 minuten koken. Week vervolgens de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Los dan de uitgeknepen gelatine op in het warme griesmeelmengsel. Laat dit mengsel iets afkoelen en verdeel het daarna over 4 met water omgespoelde puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in 3 à 4 uur opstijven in de koelkast. Breng het bessensap met daarin de resterende suiker aan de kook. Roer tot slot 1 1/2 theelepel aardappelmeel los met een beetje warme bessensap en bind hiermee de overige bessensap. Serveer de puddinkjes met bessensap.

Griesmeelpudding met bessensap is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Verse rodekoolstoof met pruimen en kaneel
20 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Peren-amandelcrumble met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept