Griesmeelpudding met rode bessensaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp in een liter melk de schil van een citroen en breng deze aan de kook. Roer 75 gram suiker door het griesmeel en strooi dit al roerend in de melk. Laat het geheel als het weer kookt ongeveer tien minuten zachtjes doorkoken tot het griesmeel gaar is. Sla intussen de eiwitten met de overige suiker tot schuim, Spatel dat als de pudding iets is afgekoeld er doorheen. Stort de pudding daaerna in een met koud water omgespoelde vorm. Laat het afkoelen en zet hem dan in de koelkast om op te stijven. Stort de pudding vervolgens op een ronde schaal en giet er de bessensaus overheen. Spuit er vervolgens rozetten opgeklopte slagroom omheen en deze garneren met rode bessen. Rode bessensaus: Was de rode bessen en rits ze van de steeltjes af. Doe ze in een pannetje met een klein beetje water, het pijpje kaneel en de dun afgesneden citroenschil. Breng alles aan de kook en laat het tien minuten zachtjes koken met gesloten deksel. Roer het dan door een roerzeef, voeg de suiker en de rum er aan toe en bind het sap met een beetje aangelengd aardappelmeel.

Griesmeelpudding met rode bessensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoete lekkernijen
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met bessensaus
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-kokoswentelteefjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept