Kruimeldeeg

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem in een bergje in een kom, maak een kuiltje in de top en doe er zout, olie en boter in klontjes verdeeld in. Bewerk het snel en licht met de vingertoppen. Bevochtig het beetje bij beetje met water tot er een samenhangend deeg is gemaakt en vorm er dan een bal van. Het deeg is het best als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt. Laat het dan op de plank rusten bedekt met een kom. Info Dit deeg heet zo omdat het als het gebakken is erg brokkelig is en het bij het snijden gemakkelijk breekt. De bereiding moet snel gebeuren, omdat het deeg het best is als het in zo kort mogelijke tijd gekneed wordt.

Kruimeldeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept