Kwarktaart met perziken

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Vet een springvorm in (ca 24 cm). Maak de citroen schoon onder de warme kraan, dep hem droog en rasp de schil. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Laat de perziken uitlekken. - Klop de eieren, 100 gr zoetstof en een snuifje zout schuimig. Roer de kwark, 3 el citroensap, de citroenraspen en het vanillepuddingpoeder door het eischuim. Doe de helft van de kwarkmassa in de springvorm. Verdeel de perziken hierover, eventueel 2 overhouden voor de garnering. Strijk vervolgens de rest van de kwarkmassa daaroverheen. - Bak de taart 50-55 minuten in een over (elektrisch: 175°C/hete lucht: 150°C/gas:stand 2). Laat hem afkoelen en strooi een heel klein beetje zoetstof ter garnering over de boorden. Versier de taart met de perziken en eventueel met een takje melisse.
Voorbereiding
stijd: ca 20 min. Baktijd: 50-55 min. Afkoeltijd: minstens 6 uur tip: kan prima worden ingevroren dit recept komt uit: "Koken en genieten-speciaal voor diabetici"

Kwarktaart met perziken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept