Kwartels in een nestje.(*)

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Warm een lepeltje olijfolie op in een pan en laat er de kwartels langs alle kanten in bruinen, op een niet te hard vuur. Snijd ondertussen de groene pepers in twee, maar niet volledig, en haal alle zaadjes en zaadlijsten eruit. Laat de bruingeworden kwartels op huishoudpapier uitdruppen, zodat de overtollige olie verwijderd wordt. Stop een kwartel in een paprika en wikkel ze samen in een stuk aluminiumfolie : zo bekomt u 4 pakjes. Zet de oven aan op een matige temperatuur en laat de papillotten gedurende 45 minuten braden. Maak ondertussen de tomatensaus klaar : pel en hak de sjalotjes, laat ze in enkele druppels olie smelten, voeg er de fijngehakte look, de tijm, de gepelde en in stukjes gehakte tomaten aan toe en doe er peper en muskaatnoot op. Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen en voeg er, indien nodig, een beetje water aan toe. Laat ook de rijst in kokend water koken. Was en droog de peterselie. Haal de met kwartels gevulde pepers voorzichtig uit de papillot en schik ze op voorverwarmde borden. Opdienen met rijst en de tomatensaus. Versieren met peterselie. (*) Kipfilets zijn ook een prima alternatief voor kwartels.

Kwartels in een nestje.(*) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Choconestje met ijs en fudgesaus
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Korianderpasta met mosselen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept