Wilde eend met pit,

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal en voeg de olie toe. Bestrooi de eenden met zout en peper en schep de peperkorrels in de buikholte. Leg de eenden in een ovenschaal. Voeg de kleingesneden Spaanse peper, de gehakte uien, de wortel in blokjes, de bouquet garni, de wijn, de paprika in reepjes toe en plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 60 minuten. Keer de eenden regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Voeg de olijven in plakjes toe en verwarm het geheel nog eens ca. 15 minuten. Bind het vocht eventueel bij met allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper. Gebraden eend met pit, tomatensalade en gekookte spaghetti. Tip: Voeg 1 groene en 1 gele paprika toe en vervang de olijven door Amsterdamse uien. Vraag de wildboer of hij de eenden in vieren wil snijden.

Wilde eend met pit, is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept