Wilde eendenborstfilet met paprikasaus.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel en snipper het sjalotje. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en schep het sjalotje en de paprikastukjes erdoor.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tijm, wat zout en peper erdoor.
- Smoor de paprika met een deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
- Wrijf de eendenborstfilets in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de eendenborstfilets in ca. 6 minuten bruin en van binnen rose.
- Pureer he1t paprikamengsel met een staafmixer of wrijf het door een zeef.
- Leg de eendenborstfilets op een bord en houd ze warm in aluminiumfolie.
- Roer de Vermouth en de gepureerde paprika door het bakvet. Roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten inkoken tot hij goed van dikte is. Roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de eendenborstfilet schuin in stukjes. Schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de filetplakjes als een waaier in de saus. Garneer eventueel met een bergje geblancheerde taugé en partjes kerstomaat.
- Lekker met verse tagliatella en broccoli.

Wilde eendenborstfilet met paprikasaus. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept