- Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tijm, wat zout en peper erdoor.
- Smoor de paprika met een deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
- Wrijf de eendenborstfilets in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de eendenborstfilets in ca. 6 minuten bruin en van binnen rose.
- Pureer he1t paprikamengsel met een staafmixer of wrijf het door een zeef.
- Leg de eendenborstfilets op een bord en houd ze warm in aluminiumfolie.
- Roer de Vermouth en de gepureerde paprika door het bakvet. Roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten inkoken tot hij goed van dikte is. Roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de eendenborstfilet schuin in stukjes. Schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de filetplakjes als een waaier in de saus. Garneer eventueel met een bergje geblancheerde taugé en partjes kerstomaat.
- Lekker met verse tagliatella en broccoli."}}