Wilde gans uit de oven

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vul de gans met de geschilde appelen in partjes en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende 10 minuten en daarna 175 graden, gedurende ca. 70 minuten. Keer de gans regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. De gans is gaar als het vlees bij de poten van het been loslaat. Neem het vulsel uit de gans en voeg dit toe aan het braadvet. Maak dit op smaak af met suiker. Gebraden gans met gekookte rode bietjes, appelcompote en gekookte aardappelen. Tip: Prik gaatjes in de gans voor het braden met een scherpe vleespen of gebruik een houten stokje, om het uittreden van het vet te stimuleren.

Wilde gans uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept