Wit casinobrood

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng de gist door de lauwwarme melk en laat het mengsel tien minuten staan tot het licht schuimt. Maak van het meel een bergje, maak in het midden een kuiltje en vul dat met het gistmengsel, de suiker, het ei, het zout en de in stukjes gesneden roomboter. Kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel deeg en laat het een kwartier op kamertemperatuur rijzen.
- Bestrooi uw handen met meel en kneed het deeg nog even. Vet vervolgens een casinovorm in met boter, ook het deksel en de randen. Bestrooi de boter met meel, leg het deeg in de vorm en strijk het met een bevochtigde hand glad. Sluit het deksel van de casinovorm en laat het deeg 15 minuten rijzen.
- Zet het brood in een op 220 graden voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten gaar. Laat het daarna licht afkoelen en haal het uit de vorm.
- Casinobrood kan het beste worden bewaard in een papieren zak.

Wit casinobrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept