witbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze: Maak het werkblad schoon en droog. Stort het meel op het werkblad. Roer het zout en de suiker erdoor (met de vingers). Snij de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes. Kneed met de handen alles door elkaar en voeg beetje bij beetje het lauwwarme water met verse of gedroogde gist toe. Blijf kneden; als het deeg mooi elastisch wordt geen water meer toevoegen. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten en maak er een mooie bal van. Laat de bal in een kom, afgedekt met keukenfolie of een theedoek, 15 min. rijzen. Kneed het deeg 5 minuten door het met een hand beet te pakken en het met de andere hand uit te trekken. Maak er een bal van die je aan een kant platdrukt (vloerbrood). Laat het deeg afgedekt nog 30 minuten rijzen. Vet intussen de bakplaat in met boter en verwarm de oven voor tot 180 graden. Plaats het brood op de ingevette bakplaat in het midden van de oven en bak het in 30-35 minuten bruin en gaar.

witbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept