Worstenbroodjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

het gehakt op smaak te brengen: kruiden, eventueel een ei, paneermeel.... het vocht mengen (water en melk) en de boter op een vuur laten smelten (opgelet: mag niet bruin worden), er al snel het vocht bij doen en ook 2 soeplepels olie; dit alles mag maar zo lang opstaan dat alles lauw is, is het warm, moet het afkoelen met koud water dan 1 ei toevoegen in een kom de bloem doen; in het midden een kuiltje met de gist (verkruimeld) en aan de zijkant waar de bloem ligt 2 koffielepels zout strooien (opgelet: het zout mag niet aan de gist raken) op de zijkant nog 1 ei toevoegen het mengsel van de boter (lauw) in het kuiltje gieten, mengen met de gist en verder alles door mekaar kneden goed lang kneden tot er geen gistkruimels meer in zitten vervolgens opbollen en in de kom, afgedekt met een handdoek, een half uur laten rijzen ondertussen worstjes vormen van het gehakt (ongeveer 70 gr per stuk) de bakplaat bekleden met bakpapier deeg doorkneden en met de deegrol stukjes deeg uitrollen en er een worstje opleggen het deeg over de uiteinden van het worstje plooien, een rand nat maken met water en het deeg rond het worstje rollen met de vouw naar beneden op de bakplaat leggen en een paar keer inknippen 15 minuten laten rijzen dan het geheel ongeveer 30 à 35 minuten in de oven (225 graden) op een hoog rooster afbakken.

Worstenbroodjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept