Gedoopte appelsienen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appelsien, zo dat alle velletjes aan de buitenkant eraf zijn. Snij de appelsien vervolgens overdwars in schijven van een halve centimeter dik en leg deze schijven op een platte schotel. Giet daar zoveel Grand Marnier op dat alle schijfjes in de likeur liggen. Zet de schotel, bedekt met folie enkele uren of een nacht in de koelkast. Praliné Laat 3 el suiker smelten in een pan met anti-aanbaklaag. Als de karamel goed bruin is, deze op bakpapier zo dun mogelijk uit laten vloeien. Meteen, als de karamel nog vloeibaar is, er wat geschaafde amandelen opstrooien en af laten koelen. Met een deegrol deze harde karamel tot eetbare korrels rollen/breken. De praliné kan enige tijd in een glazen potje bewaard worden. Strooi voor het opdoen ruim praliné over de appelsiensalade en versier met munt.

Gedoopte appelsienen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappelmarmelade light
35 min
Bekijk recept
Toverdrankje
5 min Snack
Bekijk recept
Appelsientaart
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarberwijn Anno 1930
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu
30 min + 8 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept