Geflambeerde bananen met Mandarine

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de amandelschilfers zonder vetstof goudbruin kleuren in een pan met antikleeflaag. Hou apart. Smelt de boter in dezelfde pan, leg er de bananen in en laat ze bakken op een hoog vuur. Als ze een mooie kleur hebben, bestrooit u ze met de poedersuiker. Besprenkel ze met 4 soeplepels Mandarine Napoleon en flambeer ze (opgelet: flambeer nooit onder een werkende dampkap). Neem de bananen uit de pan en schik ze op warme borden. Bestrooi de pan met de bruine suiker en giet er de rest van de Mandarine Napoleon bij. Laat enkele seconden karameliseren. Overgiet de bananen met deze saus, strooi er de amandelschilfers over en dien onmiddellijk op. Als u een liefhebber bent van warm-koud, serveer de geflambeerde bananen dan met een bol vanilleijs. Versier met enkele blaadjes munt.

Geflambeerde bananen met Mandarine is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindefilet met Mandarine Napoléon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mascarponetaart met mandarijntjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Ijsparfait Met Mandarine Napoleon
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chanpagne mandarine
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept