Geflambeerde fazantenfilets met citroensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de fazantenfilets gedurende 3 à 4 uur ontdooien (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven), zodat u ze van elkaar kunt losmaken. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenfilets aan elke zijde goudbruin (± 2 min.). Neem de pan van het vuur, giet de jenever over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Voeg de kippenbouillon toe en de geplette korianderzaadjes en kruid met tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 6 min. op een zachter vuur garen. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de room bij het braadvocht en zet op een hevig vuur. Giet er geleidelijk het sap van een halve citroen bij en laat verder inkoken tot een goedgebonden saus. Giet de saus door een zeef en werk af met de fijngesnipperde peterselie. Geef er kroketten bij, een gemengde sla en gegrilde tomaten. [b:c30ddd1984]Gegrilde tomaten[/b:c30ddd1984] Snij de tomaten middendoor en schik ze in een ovenschotel. Bestrijk met een beetje olie, kruid met peper en zout en een snuifje basilicum. Zet gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C.

Geflambeerde fazantenfilets met citroensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept