Geflambeerde perzik

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontvel de perziken door ze enkele seconden onder te dompelen in kokend water en ze onmiddellijk af te koelen. Verdeel de perziken in partjes. Smelt de boter in een pan. Bak de partjes gedurende enkele minuten. Snijd het vanillestokje in de lengte door en leg het in de pan. Voeg citroensap toe. Strooi suiker over, laat de saus lichtjes inkoken tot siroop. Schraap de inhoud van het vanillestokje los en voeg het bij de saus. Verwarm het glaasje likeur gedurende enkele seconden in de microgolfoven. Giet de likeur in de pan en flambeer. Dien op in een schaaltje met een bolletje vanille-ijs. Flambeer nooit onder een dampkap!

Geflambeerde perzik is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept