Gefrituurde grietreepjes met rucolasalade en remou

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Voor de remouladesaus: meng de mayonaise met peterselie, ei, kappers, pijpajuin en kervel. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
- Klop het eiwit op, voeg een scheut olijfolie toe en kruid met peper en zout.
- Snijd de grietfilets in reepjes, wentel ze door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Frituur de gepaneerde reepjes grietfilet ongeveer 3 minuten op 180°C.
- Bestrooi de 4 halve tomaten met paneermeel en kleur ze onder de grill.
- Leg de rucolasalade midden op het bord, schik de gefrituurde grietreepjes erop en plaats de gegrilde tomaat ernaast. Serveer de remouladesaus apart.

Gefrituurde grietreepjes met rucolasalade en remou is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept