Geglaceerde kalkoen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kalkoen van binnen en van buiten bestrooien met zout en het vel enige malen met een houten prikker inprikken. Voor de vulling de uien schoonmaken, grof snipperen en met het water (afgedekt) in 4 tot 5 minuten op vol vermogen zacht laten worden. Het water afschenken. Het brood verkruimelen en het ei los kloppen. De helft van de boter in 1 tot 2 minuten op vol vermogen laten smelten. Alle ingrediënten voor de vulling (uien, brood, ei, gesmolten boter, kippenbouillon, paprikapoeder, kipkruiden en zout) met elkaar vermengen tot een smeuïg geheel en hiermee de buikholte van de kalkoen vullen. De opening met keukengaren dichtnaaien. Voor het glaceren de rest van de boter in een klein schaaltje in 2 tot 3 minuten op vol vermogen smelten en de rest van de ingrediënten (mosterd, honing, sojasaus en citroensap) erdoor roeren. Met een kwastje de kalkoen met eenvierde deel ervan bestrijken. De kalkoen met de borst naar boven op het rooster leggen (eventueel een spatrooster of lekschaal eronder aanbrengen) en met magnetron half vermogen in 50 tot 60 minuten gaar laten worden. Wanneer het sap dat uit de kalkoen komt helder is, is het gevogelte gaar. Tussendoor enkele malen met de glaceersaus bestrijken. De kalkoen bestrooien met zout en peper en afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten laten staan. Om te voorkomen dat het korstje slap wordt, kan in het folie in het midden een vouw worden gemaakt, zodat het als een tent boven de kalkoen staat.

Geglaceerde kalkoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept