Geglaceerde wortelen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schraap de wortelen onder stromend water. Snij ze in dunne schijfjes en doe ze in een braadpan met dikke bodem. Schud even zodat de wortelen mooi verdeeld zijn over de bodem van de pan. Giet er water over tot ze net onder staan en voeg de suiker en de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken op een matig vuur. De wortelen moeten nog vast aanvoelen. Haal het deksel van de pan en laat al het water verdampen. Roer regelmatig om. Hak de peterselie fijn en strooi ze net voor het opdienen over de wortelen.

Geglaceerde wortelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept