Gegratineerde appelpartjes met vanilleroomijs en w

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 8 partjes snijden.
- In pan wijn met diksap aan de kook brengen. Appelpartjes toevoegen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan appelpartjes uit pan nemen, even boven pan laten uitlekken en op bord leggen.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Op hoog vuur appelkookvocht in ca. 5 minuten inkoken tot stroperige saus en iets laten afkoelen.
- Speculaasjes fijn verkruimelen. Op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes appelpartjes in cirkel leggen. Speculaasjes en bruine suiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen.Bordjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 2 minuten laten smelten.
- Met ijsbolletjeslepel grote bol vanilleroomijs op gegratineerde appelpartjes scheppen. Wijnsiroop erover scheppen.

Gegratineerde appelpartjes met vanilleroomijs en w is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept