Gegratineerde appels met amandelcréme en cidersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

de appelen in partjes snijden bakken in boter en flamberen met Calvados leg ze in rozetvorm op de borden amandelcréme roer de boter glad, voeg de suiker toe en meng goed breng de eierdooiers en de gemalen amandelen eronder cidersaus: (niet te lang op voorhand bereiden) snij de appels in schijfjes en bak ze een paar minuten in boter giet de cider erbij laat het geheel een paar minuten inkoken. giet door een zeef (een gedeelte van de appelpulp mag gemixt worden en bij het gezeefde deel brengen) verwarm de saus en monteer met ijskoude boter tot de saus lichtjes gebonden is bedek de appelrozet in het midden met een lepel van de amandelcréme zet de borden onder de grill tot de amandelcr?me goudbruin is en serveer warm de saus wordt apart geserveerd

Gegratineerde appels met amandelcréme en cidersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Cidersaus met appeltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Normandische wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met appeltjes en cidersaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept