Gegratineerde appeltjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill in 7 minuten voor. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe. Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken. Kook het sap in tot er nog per persoon ongeveer evenveel van over is als de aanvankelijke hoeveelheid geschaafde amandelen. Roer het citroensap erdoor. Leg de partjes in de vorm van een bloem op hittebestendige bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de amandelen erover. Schuif de bordjes circa 10 centimeter onder een voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in circa 3 tot 4 minuten goudbruin worden.

Gegratineerde appeltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept