Gegratineerde garnalen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een garnaalfumet bereiden. Hiervoor de garnalen pellen en de koppen en schalen, samen met de tomaten, de look, laurier, tijm, witte wijn en water in een kookpot 1 uur laten sudderen op een zeer zacht vuur. Zeven en op smaak brengen met peper en zout. Een vijfde van de garnaalfumet in een pannetje gieten. De rest bewaren voor een andere bereiding. Een Hollandse saus bereiden door water, azijn en citroensap te laten inkoken. Een voor een de eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen. In een dun straaltje de gesmolten roomboter toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. De garnaalfumet op een zacht vuurtje opwarmen, onder voortdurend lichtjes heen en weer schudden van de pan. Een derde van de Hollandse saus toevoegen. Niet roeren, maar steeds blijven schudden. Als de vorige ingredrienten goed gemengd zijn, de opgeklopte room toevoegen en blijven schudden tot een homogene massa verkregen wordt. De garnalen toevoegen en ze, ook al schuddend, met de saus mengen. De massa verdelen over diepe bordjes. Garneren met zeewier en onder de hete grill kleuren.

Gegratineerde garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept