Gegrild fruit met vanille, cognac en ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met de punt van een mesje of met een theelepeltje. Doe de zaadjes met de cognac in een pannetje en verwarm op een laag vuur.
- Karamelliseer de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur zodra de suiker lichtbruin kleurt en doe de cognac erbij. Pas op, want er komt een hele hete damp vrij! - Los de suikerklont die ontstaat op in cognac tot je een gladde saus hebt.
- Verhit een grilpan of grilplaat en gril hierop het fruit aan beide kanten.
- Verdeel het fruit over de borden en lepel de karamel-cognacsaus erover heen.
- IJsbolletje erbij serveren.
- Afgarneren met een takje mint.

Gegrild fruit met vanille, cognac en ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Prei in vinaigrette & gegrild spek
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme, pittige tomatensaus
55 min Bijgerecht
Bekijk recept