Gekarameliseerde appelhoningtaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in 4 partjes. Doe het mengsel van witte en bruine suiker in de taartvorm. Strooi er de in kleine blokjes gesneden boter over. Zet onder de grill en laat lichtjes karameliseren. Schik de appelen in de vorm vast en dicht tegen elkaar. Overgiet met de vloeibare lavendelhoning. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal uit de oven en verwijder de helft van het sap met een lepel. Dek af met dun uitgerold bladerdeeg (4 mm dik) en prik in. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C. Laat een paar minuten afkoelen en keer dan om op een ronde schotel.

Gekarameliseerde appelhoningtaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde appelhoningtaart
0 min
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept