Gekonfijte tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kerf het vel van de tomaten kruiselings in en dompel ze 5 tellen onder kokend water, spoel dan de tomaten onder koud water en trek het vel eraf en dep ze dan droog. Breng in een brede steelpan de olie met de look en kruiden tegen de kook aan, laat op een laag vuur sudderen tot de look zacht begint te worden. Leg de tomaten met het kroontje naar beneden in de olie en bestrooi ze met peper, zout en wat suiker, sluit de pan en laat de tomaten ongeveer 10 minuten sudderen. Keer ze voorzichtig en laat nog 10 minuten verder sudderen tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Laat de tomaten nog een uurtje in de olie afkoelen, zodat de olie kan doortrekken. De tomaten kunnen drie dagen bewaard worden in de koelkast. Eet ze op kamertemperatuur met kruidenboter, geitenkaas en ciabatta

Gekonfijte tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept