Gekookte asperges met achterham, ei en botersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges van boven naar beneden (dus vanaf de kop naar beneden) met een dunschiller. Onderaan iets dikker schillen. Zorg dat er geen 'draden' achterblijven. Snijd daarna van de onderkant circa 2 cm af. Leg de geschilde asperges in koud water. Breng in een pan, het liefst een vispocheerpan, het water aan de kook en voeg daaraan het zout toe. Leg de asperges voorzichtig in de pan en breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges dan 15 tot 25 minuten zachtjes koken. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Hak de ham en de hardgekookte eieren fijn of verkruimel ze. Leg ze op een (asperge)schaal met de koppen naar één kant. Kruimel de eieren en de ham over de asperges heen en geef de gesmolten boter er apart bij.

Gekookte asperges met achterham, ei en botersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept