Gele paprikasaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Reinig het sjalotje en het teentje look en snipper het fijn. Reinig de gele paprika en snij hem in fijne blokjes. Smelt de boter en fruit hierin het sjalotjes en de look glazig. Voeg de paprikablokjes en de kruiden toe en stoof verder. Blus met de rijstwijn, de witte wijn en bouillon. Laat op een zacht vuur verder sudderen tot de paprika zacht is en het vocht tot de helft is ingekookt. Voeg de room toe en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Roer zonodig de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Deze saus kan zowel warm als koud gegeten worden. Ze is lekker bij gepocheerde vis en zachte groenten zoals courgette, pompoen of gestoomde prinsessenboontjes

Gele paprikasaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept