Gemarineerde eieren

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eieren 10 minuten koken, pellen en in een Keulse pot leggen. De azijn aan de kook brengen met peper, gemberpoeder en Spaanse peper. Dit 10 minuten zachtjes laten pruttelen, nog heet door een zeef over de eieren gieten, laten afkoelen en de pot afdekken met perkamentpapier (ik gebruikte bakpapier, het moet in ieder geval "ademen"). Na zo'n drie weken zijn de eieren klaar om te eten, het geel is dan romig zacht, het wit heel stevig. Op een koele en droge plek zijn ze ongeveer 6 weken te bewaren.

Gemarineerde eieren is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept