Gemarineerde kippenbil met koriander

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 min., 1 u 30 min. vooraf Snipper de koriander fijn en meng met de kokosmelk, de sojasaus, peper en zout. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Laat de kippenbillen gedurende 1 u marineren in de koelkast. Draai ze om en laat nog 30 min. trekken. Snij de seldertak in kleine blokjes. Snij de wortel in gelijke blokjes. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. 35 min. Dep de kippenbillen droog, bak ze langs beide zijden bruin in 2 eetl. olijfolie en schik ze in een ovenschotel. Zeef het marinadevocht. Giet het vocht over de kippenbillen en laat gedurende 30 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 °C. Voeg na 20 min. de wortel- en selderblokjes toe in de ovenschotel en bevochtig met 2 dl kippenbouillon. Haal het vlees uit de ovenschotel halen en hou warm. Vang het vocht op in een kookpan en voeg het limoensap toe, de suiker en de lente-uitjes. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Kruid met peper en zout. Leg de kippenbil op een bord, overgiet met de groentesaus en versier met een blaadje koriander. Geef er gekookte primeuraardappelen bij.

Gemarineerde kippenbil met koriander is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept