Gepofte aardappel met bieslookroom

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Warm de oven voor op 225° C. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in. Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie. Vouw het folie zorgvuldig dicht. Pof de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Meng de zure room met de yoghurt, de bieslook, peper en zout. Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los. Geef de aardappelen met het roommengsel. Aardappelen poffen in de magnetron: Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 2-3 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Energiewaarde per persoon : 205 Kcal

Gepofte aardappel met bieslookroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Bospaddenstoelensoep met bieslookroom
20 min-
Bekijk recept
Toaststerren met bieslookroom en gerookte kip
25 min Snack
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept