Geroosterde paprikasoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotjes en teentjes knoflook en snipper ze. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook. Voeg de in stukken gesneden geroosterde paprika en tomaten toe en bak deze 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 2 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg worcestersaus en tabasco naar smaak toe, laat de soep afkoelen en zet deze daarna in de koelkast om goed koud te worden. Roer voor het serveren het basilicum erdoor. Tip: Rooster de paprika’s zelf. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze met de bolle kant op aluminiumfolie op een rooster of een bakplaat. Zet ze onder een hete grill of in een oven van 220ºC tot ze zwart beginnen te worden. Doe ze daarna in een plastic zak, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Bewaar ze eventueel onder olijfolie in een pot in de koelkast, maximaal 14 dagen. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 5 g koolhydraten: 10 g kcal (kj): 105 (441)

Geroosterde paprikasoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep
Bekijk recept
Romige paprikasoep met tilapia
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept