Geroosterde reuzengarnalen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de garnalen maar niet de staart. Verwijder de zwarte darm óp de rug. Leg ze in een diep bord. Meng de kerriepoeder met tweederde van de olijfolie en giet dat over de garnalen. Laat gedurende ca. 1 uur in de koelkast marineren. Was de tomaten en snijd ze in tweeën. Leg ze met de ronde kant naar beneden op een vuurvaste schotel. Strooi er spaarzaam zout en peper over. Sprenkel er dan wat balsamico-azijn en olijfolie over. Zet 5 minuten onder de grill. Voor de dressing worden de witte wijnazijn, de droge witte wijn, de rest van de olijfolie en de mosterd gemengd. Was de slabladeren en snijd ze in kleinere stukken. Schep de dressing er voorzichtig door en verdeel over de borden. Haal de garnalen uit de marinade en leg ze op een vuurvaste schotel. Zet ze gedurende 4 minuten onder de grill. Schik de garnalen en de tomaten op de borden en dien op.

Geroosterde reuzengarnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept
Gebakken garnalen met limoendressing
15 min Snack
Bekijk recept
Tagliatelle met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept