Gevuld witlof met paddestoelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwijder de harde onderkanten van de stronken witlof en maak alle blaadjes los.
- Bak de grote blaadjes met 1 eetlepel olijfolie en suiker in een grote pan op een hoog vuur beetgaar in ongeveer 3 minuten.
- Blus met het citroensap.
- Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met de sjalot, knoflook, champignons en 1 eetlepel olijfolie gaar in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
- Leg 7 blaadjes witlof dakpansgewijs en vul deze met het paddestoelmengsel.
- Maak een rolletje van de gevulde witlofbladeren en zet deze vast met een stengel lente-ui.
- Herhaal dit met de rest van de witlofblaadjes.
- Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal en zet deze ongeveer 10 minuten in een oven van 150?C.
- Bak de porta bella?s in een grote pan, voeg de wortelplakjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten.
- Blus met marsala en serveer bij de witlof.

Gevuld witlof met paddestoelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept