Gevuld witloof met gueuze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng het gehakt zonodig op smaak met peper en zout. Snij de witlofstronken middendoor. Plooi elke helft wat open en vul met een deel van het gehakt. Wikkel er een sneetje gerookt spek rond en sluit het goed aan, met de uiteinden aan de onderkant zodat de witloofstronken hun vorm behouden. Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg tijm en laurier toe en giet er de geuze over. Laat afgedekt in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 tot 40 minuten garen. Schik de wittloofstronken op een schotel en houd ze warm. Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan en schep wat van het bovendrijvende vet weg. Breng het braadvocht aan de kook met een halve eetlepel zachte mosterd en bind met de maïzena. Schik op elk bord twee gevulde witloofstronken en geef de saus er apart bij. Serveer met aardappelpuree of gekookte bloemige aardappelen.

Gevuld witloof met gueuze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevuld witloof met gueuze
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brussels Varkenshaasje Met Gueuze En Mosterd
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesauteerd Kalfsvlees Met Ajuinsaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uiensoep
30-60 min -
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept