Gevulde aardappels en varkensrollade met thijm

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

HET VLEES: 1. Rasp de schil van 1 sinaasappel en wrijf de rasp tesamen met zout en peper in het vlees.

2. Laat het vlees in de olijfolie +/- 8 minuten bakken in de olijfolie tot het goudbruin is aan alle kanten.

3. Voeg 1,5 dl van de wijn toe en laat deze inkoken.

4. Zet het vuur iets lager en voeg de versnipperde thijm toe.

5. Meng nog eens 1,5 dl wijn in een kommetje met het sap van 2 sinaasappels. Giet dit mengsel over het vlees.

6. Laat het vlees nu zachtjes braden voor +/- 1 uur. Begin in de tussentijd al aan de aardappels.

7. Schil de overige 2 sinaasappels en snijd ze in schijfjes. Serveer ze tesamen met het vlees. DE AARDAPPELEN: 1. Was de aardappels en kook ze (+/- 30 minuten) in de schil.

2. Kook de eieren 3 minuten en lepel ze uit op een apart bord.

3. Giet de aardappels af. Snijd een hoedje af en lepel ze uit. Leg het binnenste van de aardappels op het bord met de eierpulp.

4. Snij sjalotjes fijn en stoof met boter in een stoofpan. Voeg de aardappelpulp-eieren eraan toe, tesamen met de kruiden, peper, zout, muskaatnaat. Prak het geheel met een vork.

5. Gebruik deze vulling om de holle aardappels te vullen. Werk af met een takje peterselie of thijm. DE SAUS: 1. Klop de 2 eierdooiers met een beetje water en sap van een kwart citroen tot luchtig.

2. Voeg boter, peper en zout toe. Smakelijk! Het gebruik van de kruiden verschilt van persoon tot persoon. Wie niet gek is op straffe smaken kan maar beter de thijm laten voor wat het is, en vervangen door peterselie en/of bieslook. Verwacht u gasten, begin er dan op tijd aan. De aardappelvulling heeft ook zijn tijd nodig, maar het resultaat brengt u zeker water in de mond.

Gevulde aardappels en varkensrollade met thijm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige pizza met witlof en Dana blue
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
casselerrib-zuurkool­rolletjes met mosterdsaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
GROENE OLIJVEN Met THIJM
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry -Thijm-Azijn
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept