Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180?C. Verwijder de uiteinden van de afgespoelde aubergine en snijd hem met een scherp mes in de lengte in 8 circa 1/2 cm dikke plakken. De bovenste en de onderste plakken worden in blokjes gesneden en voor de vulling gebruikt. Leg de aubergineplakken naast elkaar op de bakplaat, bestrijk ze licht met olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat ze boven in de oven 15 minuten bakken tot ze zacht genoeg zijn om ze makkelijk te kunnen oprollen. Overgiet de tomaten met kokend water, giet ze na precies 1 minuut af en trek de velletjes eraf (bescherm de handen indien nodig met een theedoek). Halveer de tomaten, houd ze in de handpalm en druk boven een bord of een kom voorzichtig de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes van ca 1/2x1/2 cm. Verhit een eetlepel van de olie in een grote koekenpan met een dikke bodem en laat de ui, de aubergineblokjes en de geperste knoflook 5 minuten fruiten. Voeg de blokjes tomaat, het basilicum en de tomatenpasta toe en laat nog circa 5 minuten bakken. Bestrooi met wat zout en peper en doe de kappertjes erbij, Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Bestrooi de aubergineplakken als ze zover zijn afgekoeld dat ze verder verwerkt kunnen worden in het midden met de mozzarella. Verdeel daarover het mengsel voor de vulling en laat rondom een randje vrij, zodat de vulling zich kan uitspreiden. Rol de plakken op en leg ze met het uiteinde van de plak naar beneden in de braadslee. Zet eventueel in de koeling tot vlak voor het serveren.Voorbereiding Bestrijk de rolletjes met olie. Schep het broodkruim en de parmezaanse kaas door elkaar en strooi dit mengsel over de auberginerolletjes. Leg op elk rolletje een basilicumblaadje en zet de braadslee 20 minuten in de oven. Serveren Dit is niet alleen overheerlijk van smaak maar ook erg mooi om te zien. Je serveert het als hoofdgerecht met een salade en lekker brood.