Gestoofde kikkerbilletjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kikkerbilletjes half ontdooien.Snijd de gewassen paprika's van zaad en zaadlijsten ontdaan in vierkantjes van 2 cm. Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Snijd ze daarna klein. Snipper de gepelde uien en knoflook(wel het hartje eruithalen datzorgt voor oprispingen). Verhit in een ruime braadpan de reuzel fruit hierin ui en knoflook goudgeel en voeg al roerend de fijn gehakte tomaat en paprika toe. Bestrooi met de peper en zout naar smaak en de paprikapoeder. schenk hierover de kippenbouillon en stoof alles afgedekt ca. 8 minuten op een laag vuur. Voeg dan de kikkerbilletjes toe en stoof afgedekt nog 12 minuten verder. Roer van het vuur af de zure room vermengd met losgeklopte eidooier en suiker door het stoofvocht tot een gebonden saus. Serveer direct met gekookte rijst.

Gestoofde kikkerbilletjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
KIKKERBILLETJES OP PROVENCAALSE WIJZE
30-60 min -
Bekijk recept
Kikkerbilletjes In Pesto - Roomsaus Met Groene Tagliatelle
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kikkerbilletjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept